full screen background image

Marii politicieni cer grațierea lui Gică Popescu

gica popescu     Victor Ponta, Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu se numără printre politicienii de top care susţin graţierea lui Gică Popescu.

Cu toţii au declarat că ar semna, în calitate de simpli cetăţeni, cererea făcută de oficialii clubului Dunărea Calafat, prima echipă la care a jucat fostul mare fotbalist.

În plus, a fost lansată și o petiție online care strânge semnături pentru grațierea lui Gică Popescu.

“Gică Popescu, unul dintre simbolurile fotbalului românesc, nu trebuie sa facă închisoare, alături de criminali și violatori! Pentru toate bucuriile aduse milioanelor de români de-a lungul carierei sale impresionante, Gică Popescu merită să i se dea șansa iertării, prin grațiere. Haideți să demonstrăm că ne prețuim valorile!”, sună inițiativa virtuală.

Însă, o cerere de graţiere adresată şefului Statului poate fi făcută doar de rudele de gradul 1, dupa ce instanţa face publică motivarea deciziei de condamnare.

Președintele Traian Băsescu a mai grațiat, în noiembrie 2007, un sportiv, pe fostul campion mondial şi olimpic la lupte greco-romane Ion Draica, care ispăşea o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, însă din motive medicale, potrivit Administrației Prezidențiale.

Ion Draica a devenit campion mondial la lupte greco-romane în 1978 şi a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984.

De asemenea, la Campionatele Mondiale a mai ocupat de două ori locul doi, în 1977 şi 1982, şi a cucerit medalia de bronz în 1981. Ion Draica a cucerit la Campionatele Europene trei medalii de aur (1977, 1978 şi 1979), o medalie de argint (1983) şi o medalie de bronz, în 1982. Fostul campion mondial a fost desemnat maestru emerit al sportului românesc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar