full screen background image

Lucrurile soţilor Ceauşescu, vândute la licitaţie

Elena Nicolae Ceausescu     Mai multe obiecte ce au aparţinut familiei dictatorului au putut fi cumpărate în cadrul licitaţie “Epoca de aur”. Cel mai bun preţ l-a scos sabia lui Nicolae Ceauşescu, primită cadou din partea Armatei Române. Sabia a fost vândută cu 7.000 euro.

“Sabia aurită, de protocol, a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, primită cadou din partea Armatei Române, dedicaţia generalului de armată Ion Ioniţă, ministru al Forţelor Armate”, a fost descrierea făcută de coordonatorul licitaţiei.

Cândva obiect drag al lui Ceuşescu, sabia a fost pusă la vânzare cu preţul de 1000 de euro. În urma licitaţiei, suma a crescut de şapte ori, la 7.000 de euro.

Şi haina de blană, purtată de Elena Ceauşescu, s-a vândut cu un preţ bun. Un tânăr din Capitală a cumpărat-o pentru mama lui în schimbul a 4.900 de lei.

Foarte căutate de colecţionari au fost şi documentele din Epoca de Aur.

“Voiam o plachetă de protecţia muncii din anii ’70, era foarte simpactică dar aşa cum zicea o prietenă cred că a fost visul oricărui corporatist, drept dovadă a plecat de la 40 de euro şi a ajuns la 400 chiar 400 şi ceva”, a spus o colecţionară.

Evenimentul s-a dovedit a fi un real succes. Peste 95% dintre obiectele scoase la licitaţie au fost adjudecate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar