full screen background image

Iohannis crede că Băsescu şi Ponta sunt înţeleşi demult

Klaus Iohannis     Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis crede că Băsescu şi Ponta sunt înţeleşi demult, iar învestirea guvernului este rodul pactului de coabitare.

“Întreaga fază cu preşedintele şi prim-ministrul mi se pare suspectă. Mai întâi, vine preşedintele tot la cinci minute să declare ceva, lucru neobişnuit şi care trebuia să ne dea de gândit. Ne-a dat. Ne-a explicat preşedintele la tv, cu lux de amănunte, cum trebuie să se procedeze şi că, în niciun caz, nu validează Guvernul dacă nu se procedează aşa cum spune, cu punct şi virgulă. Pe de altă parte, prim-ministrul, care pentru o virgulă nu a vrut să intre în Parlament, dar a făcut cu totul alt Guvern, spunând că este acelaşi program – o aberaţie să spui aşa ceva. Faci o coaliţie cu totul alta şi spui că mergi cu programul fostei coaliţii. În fine, aşa a hotărât, aşa a făcut. Ca apoi, între cafea şi cină, să se producă minunea: s-au înţeles. După părerea mea, s-au înţeles de mult”, a afirmat prim-vicepreşedintele liberal.
Iohannis a spus joi că, faptul că Victor Ponta trece acum prin Parlament cu o nouă formulă de guvern, arată că “premierul a minţit” şi că de fapt “nu a dorit să continue în formula USL”.
“Nu a dorit să intre, în mod paradoxal, în Parlament pentru o modificare care mută un cuvânt de la o poziţie la alta, spunând că este complicat, că nu se cuvine, în schimb a făcut o nouă alianţă, un nou Guvern. Acest lucru arată clar că a minţit că nu vrea să intre în Parlament, că este complicat. A fost un pretext, aşa cum am spus noi de la început. A fost pretextul cu care a dorit şi a şi reuşit să rupă USL. Victor Ponta nu a dorit să continue în formula USL”, a declarat Iohannis.

Întrebat ce părere are despre faptul că premierul şi preşedintele Traian Băsescu s-au înţeles în legătură cu învestirea acestui Guvern, Iohannis a spus că întreaga situaţie i se pare “suspectă”.
Iohannis a adăugat: “Faza cu învestirea Guvernului a fost o continuare a bunei colaborări între preşedintele Băsescu şi premierul Ponta. Nimic altceva”.
El a afirmat că mutarea premierului “nu e o reuşită, ci un pas politic greşit”. “A construit un Guvern care are puţină personalitate, multe titluri, puţine realizări. Este, cu siguranţă, o abordare care se poate încerca, dar pe mine unul nu m-a convins cu această echipă guvernamentală”, a spus Iohannis.

comments

comments




Leave a Reply

avatar