full screen background image

Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de peste 170.000 de lei, doar în luna februarie

Vasile Latis protectia consumatorilor     În luna februarie a acestui an, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfăşurat 320 de acţiuni de control, în cursul cărora s-au aplicat 127 de amenzi, în valoare totală de 172.850 de lei.

Şeful CJPC Suceava, comisarul şef adjunct Vasile Latiş, a informat că instituţia pe care o conduce a desfăşurat, în luna amintită, trei tematici dispuse de ANPC Bucureşti, la nivel naţional.

Pentru respectarea prevederilor legale privind modul de comercializare şi etichetare a produselor ecologice s-au efectuat 13 acţiuni de control, aplicându-se 4 amenzi, în valoare de 11 000 de lei.

Ca deficienţe s-au reţinut, lipsa traducerii în limba română a etichetei, lista incompletă a ingredientelor şi lipsa producătorului sau importatorului înscrisă pe ambalaj.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale privind comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie, s-au efectuat 25 de acţiuni de control, la care s-au aplicat 5 amenzi, în valoare de 1.850 de lei, pentru neafişarea preţului la kilogram pe eticheta de preţ.

Au mai fost efectuate 33 de controale pentru respectarea prevederilor legale privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare a uleiului de măsline şi a măslinelor,  aplicându-se 11 amenzi, în valoare de 24.000 de lei, oprindu-se, temporar, de la comercializare, produse în valoare de 7.660,43 de lei şi definitiv, de la comercializare, produse ân valoare de 349,92 de lei.

Ca deficienţe, s-au reţinut lipsa traducerii în limba română şi informaţii incomplete pe etichetă (lipsa calibru la măsline).

Vasile Latiş a mai anunţat că, în luna februarie, la comisariat au fost înregistrate 146 de reclamaţii, cele mai multe privind societăţile de telefonie mobilă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar