full screen background image

Cristian Dumitrescu (PSD), președinte interimar al Senatului

Cristian Dumitrescu     Vicepreședintele social-democrat al Senatului Cristian Dumitrescu va prelua atribuțiile funcției de președinte al Senatului până la momentul alegerii, de către plen, a unui nou președinte al instituției, conform deciziei luate de Biroul Permanent.

Ședința Biroului Permanent al Senatului de miercuri dimineață a fost convocată în urma demisiei liberalului Crin Antonescu de la șefia Camerei Superioare a Parlamentului, document care a fost transmis membrilor conducerii instituției.

“În această ședință am constatat depunerea demisiei în scris a președintelui în exercițiu, domnul senator Crin Antonescu. Am primit-o în scris fiecare. S-a constatat vacanța funcției de președinte al Senatului și, în conformitate cu prevederile Regulamentului, pe perioada de vacanță, existând vid de președinție, Biroul Permanent desemnează un vicepreședinte, deci nu un președinte interimar, care preia atribuțiile de președinte al Senatului, până la alegerea de către plen a unui nou președinte. Cu votul majorității — din 12 au fost prezenți zece membri ai Biroului Permanent, în calitate de vicepreședinte al Senatului, am fost desemnat să preiau atribuțiile președintelui Senatului pentru această perioadă”, a spus Dumitrescu.

Acesta a adăugat că decizia Biroului Permanent va fi publicată în Monitorul Oficial.

comments

comments




Leave a Reply

avatar