full screen background image

Băsescu şi Ponta caută soluţii pentru noul guvern

ponta     Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta se vor întâlni astăzi pentru a găsi o soluţie de învestire a noului guvern Ponta III, după ce şeful statului a refuzat să semneze decretele de numire ale miniştrilor, motivând că nu ar fi legitim.

Cei doi se întâlnesc, deşi nici unul, nici altul, nu par să fi renunţat, cel puţin declarativ, la poziţiile lor iniţiale.
Victor Ponta a mers ieri cu noul Executiv să ceară votul de încredere în Parlament, deşi preşedintele Traian Băsescu l-a avertizat că se prezintă cu un guvern ilegitim dacă nu îşi asumă un nou program de guvernare.

Premierul a mers şi ieri la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Traian Băsescu.
PDL a anunţat deja că va contesta Cabinetul Ponta III la Curtea Constituţională.
Guvernul Ponta III a fost validat, marţi, în plenul Parlamentului, cu 346 de voturi pentru şi 192 de voturi împotrivă. Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi.
Noul Cabinet ar fi trebuit să se reunească astăzi în şedinţă de Guvern, dar fără miniştrii validaţi, Executivul îşi va amâna întâlnirea.

Preşedintele Băsescu i-a trimis, marţi, o scrisoare premierului Victor Ponta în care îi transmite că este necesar ca, anterior aprobării de către Parlament a propunerilor de modificare în Guvern, să solicite aprobarea Legislativului pentru un nou program de guvernare, în raport cu noua componenţă.

Viitorul Guvern Ponta III are 25 de miniştri: 17 cu portofolii, opt delegaţi şi patru vicepremieri.
După o serie lungă de negocieri cu UDMR, grupul minorităţilor şi PPDD, premierul Victor Ponta a prezentat luni lista miniştrilor pe care şi-i doreşte în viitorul cabinet şi pe care o va prezenta Parlamentului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar