full screen background image

Rovana Plumb, avizată de comisii pentru portofoliul Muncii

rovana plumb     Rovana Plumb a primit, marţi, avizul favorabil al comisiilor parlamentare pentru a ocupa funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi al Persoanelor Vârstnice, fiind validată cu 34 de voturi “pentru” şi 16 “împotrivă”.

Rovana Plumb a fost audiată de comisiile parlamentare pentru muncă şi protecţie sociale şi comisiile pentru egalitate de şanse.

În timpul audierilor, Rovana Plumb a spus că are ca priorităţi modificarea legislaţiei muncii, creşterea ocupării tinerilor, dar şi a persoanelor vârstnice, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, de la 1 iulie şi reducerea sărăciei.

Rovana Plumb a mai spus că are trei direcţii strategice, respectiv ocuparea, vârstnicii şi politicile sociale.

În privinţa ocupării, Rovana Plumb a spus că există deja o strategie naţională, dar preocuparea ei este să poată reuşi să încadreze în piaţa muncii cât mai mulţi tineri, persoane vârstnice, dar şi femei.

Referindu-se la pensii, Plumb a spus că ştie că în România sunt foarte multe persoane vârstnice, care au muncit pentru consolidarea ţării şi care astăzi au nevoie să trăiască decent, arătând că va încerca să găsească noi surse de finanţare pentru sustenabilitatea sistemului de pensii.

“Legea pensiilor va suferi modificări şi completări, ca să răspundă cerinţelor pensionarilor”, a mai spus Rovana Plumb.

comments

comments




Leave a Reply

avatar