full screen background image

Modernizarea aerogării, ultima piatră de temelie la Aeroport

aeroportul-suceava     Odată cu adoptarea, în Consiliul Judeţean, a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea Aerogării de la Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava, s-a pus, practic, ultima piatră la temelia viitoarei unităţi aeroportuare modernizate, a declarat şeful executivului judeţean sucevean, Cătălin Nechifor.

“Pe lângă lucrările care sunt pe programul major de investiţii finanţate din bani europeni, pe lângă ce am făcut în anii trecuţi, prin transfer de la Consiliul Judeţean către regia Autonomă, reuşim în această perioadă, să convergem toate eforturile financiare şi logistice, în şa fel încât în octombrie – noiembrie, din acest an, să putem spune că am încheiat lucrările pe Aeroport”, a declarat Nechifor.

În acest context, şeful administraţiei judeţene a reamintit despre hotărârea pe care consilierii judeţeni au aprobat-o în vederea contractării unui credit, atât pentru cofinanţarea intervenţiilor cu fonduri nerambursabile, cât şi în vederea modernizării aerogării, achiziţionării de echipamente specifice activităţii aeroportuare, respectiv, a unei scări pentru pasageri, unui mijloc de transport multifuncţional, precum şi a echipamentelor de pornire a motoarelor aeronavelor.

Preşedintele Consiliului Judeţean reliefează că, prin intermediul unei firme privată specializată, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” se poate furniza inclusiv carburant specific aviaţiei.

Înaltul oficial judeţean opinează că, graţie tuturor acestor eforturi, pe pista de la Salcea vor putea opera aeronave Boeing 737 şi Airbus A320, “cele mai uzuale, în acest moment, în transportul scurt şi mediu curier”.

Creditul pe care Consiliul Judeţean îl va contracta, pentru cofinaţarea intervenţiilor de pe Aeroport, este de 6 milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar