full screen background image

Fermierii suceveni pot depune cererile pentru sprijinul pe suprafaţă

Eugen Mogos apia     A debutat campania de primire a cererilor pentru acordarea sprijinului pe suprafaţă, anunţă Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava.

Campania se desfăşoară până pe 15 mai, dosarele putând fi depuse inclusiv până pe 9 iunie, însă cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Solicitanţii trebuie să fie înscrişi în Registrul fermierilor şi să exploateze o suprafaţă agricolă de cel puţin 1 hectar, o parcelă neputând avea sub 0,30 hectare.
La cerere vor fi anexate actul de identitate, iar pentru persoanele juridice, actele care atestă forma de organizare şi certificatul de înregistrare fiscală. De asemenea, sunt necesare adeverinţă de la primărie, contracte de arendă, concesiune, închiriere, dar şi copii după cardurile de exploataţii.

Pentru buna desfăşurarea campaniei, în curs este o şi acţiune de informare care are loc sub sloganul “Eşti fermier european. Depune cererea de sprijin! 2014, anul tranziţiei către nou politică agricolă comună”.

Aceasta pune accent pe informarea eficientă a online casino fermierilor cu privire la aplicaţia de identificare online a parcelelor, prin care beneficiarii îşi pot vizualiza, prin conexiune la internet, propriile parcele digitizate, identificate pe ortofotoplanurile disponibile.

“Buna informare a fermierilor reprezintă una dintre primele şi cele mai importante condiţii pentru derularea la timp şi corectă a întregului proces de derulare a fondurilor europene2,  declară directorul executiv al Centrului Judeţean al APIA Suceava, Eugen Mogoş.

În perioada următoare, centrele locale ale APIA vor organiza sesiuni de informare şi instruire a fermierilor şi, respectiv, a administraţiei agricole din primării, cu privire la perioada de depunere a  cererilor de sprijin pentru plăţi pe suprafaţă anului  2014, modalitatea de completare, condiţiile de eligibilitate, tipurile de controale, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar