full screen background image

190 de milioane de euro pentru noi sisteme de alimentare cu apă şi de canalizare

Catalin Nechifor 2     “Am început şi continuăm să reluăm activitatea pe toate şantierele din etapa întâi a POS Mediu, în aglomerările urbane care beneficiază de lucrări de investiţii pe apă-canal”, anunţă Cătălin Nechifor, şeful executivului judeţean.

În acest context, Nechifor face cunoscut că, recent, în judeţul Suceava au fost prezenţii reprezentanţii auditorului pentru etapa a doua a Programului Operaţional Sectorial-Mediu, etapă care presupune extinderea intervenţiilor de introducerea a reţelelor de apă şi a celor de canalizare, nu doar în aglomerările urbane, ci şi în localităţile rurale.

“S-a vizualizat în teren, la faţa locului, mai multe variante de lucru, în aşa fel încât, după această perioadă, când banii europeni vor fi disponibili după noua formulă  2014-2020, să putem ataca şi alte fronturi de lucru”, relevă preşedintele Nechifor.

Cu titlul de noutate, în program sunt prinse şi localităţi care nu au mai avut parte de investiţii de acest gen, dar care, obligatoriu, sunt membre ale Asociaţiei Judeţene de Apă şi Canalizare(AJAC).

Pe de altă parte, localităţile în cauză trebuie să aibă capacitatea asigura partea locală de finanţare, întrucât, chiar dacă procentajul de participare financiară este mic, valoarea proiectelor este destul de mare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar