full screen background image

Primăria Suceava finanţează 800 de burse pentru elevi

Ion Lungu     Aleşii locali din municipiul Suceava au aprobat numărul de burse şcolare de care pot beneficia elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Astfel, pentru anul 2014, finanţate din bugetul local sunt 795 de burse, dintre care 39 de burse de performanţă, 573 de burse de merit, 9 burse de studiu şi 174 de burse de ajutor social.

Disponibilă este suma de 350.000 de lei, plata burselor urmând a se face în limita acestor fonduri.

Legea Educaţiei naţionale stabileşte că bursele se plătesc din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin şcolile din învăţământul preuniversitar de stat.

Potrivit unei situaţii centralizatoare, cele mai multe burse de performanţă vor lua elevii de la Liceul cu program sportiv (9), Colegiul naţional de artă (7) şi Colegiul Naţional Ştefan cel Mare (5).

În ceea ce priveşte bursele de merit, cei mai mulţi beneficiari sunt de la Colegiul naţional tehnic „Alexandru Ioan Cuza” (69), Colegiul naţional „Petru Rareş” (63) şi Colegiul naţional „Ştefan cel Mare” (9).

La burse sociale se „remarcă” Şcolile normale „Ion Creangă” şi Colegiu naţional de artă.

Bursele de performanţă sunt în valoare de 100 de lei şi au ca beneficiari pe elevii cu rezultate deosebite obţinute la olimpiade, competiţii şcolare şi concursuri şcolare naţionale.

Bursele de merit se ridică la 80 de lei şi sunt orientate către elevii cu rezultate bune adjudecate după participarea la acelaşi gen de activităţi, însă ţinute la nivel judeţean.

Bursele de studiu de 60 de lei pe lună se acordă elevilor care provin din familii cuvenituri mici, iar de bursele sociale, de aceeaşi valoare, vor beneficia elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate (orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate, situaţii materiale grele) burse de ajutor social.

comments

comments




Leave a Reply

avatar