full screen background image

Întâlnire între reprezentanţii Comisiilor de fond funciar din Suceava şi Botoşani

pref 2702     Ieri, 27 februarie, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Comisiilor judeţene de fond funciar din Instituţiile Prefectului – judeţele Suceava şi Botoşani, care a avut ca temă atât delimitarea administrativ-teritorială dintre judeţe, cât şi problemele legate de aplicarea legilor fondului funciar pe teritoriul comunelor Hânţeşti şi Vârfu Campului.

Datorită succesiunii legilor de fond funciar de după 1990, aproximativ 208 hectare din comuna Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani, au fost obiectul emiterii a două serii de titluri de proprietate, emise pe rând de comisiile judeţene din cele două judeţe.

Astfel, s-a ajuns la situaţia în care, chiar dacă suprafeţele de teren sunt în posesia unor locuitori ai comunei Hânţeşti, cu titluri emise de către comisia judeţeană Suceava, în anii 1991-1992, în baza Legii 18/1990, pe aceiaşi suprafaţă, comisia judeţeană Botoşani a emis titluri de proprietate, în anii 2000 – 2001, în baza Legii 1/2000.

O posibilă soluţie ar putea veni din identificarea unui teren aflat în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, care să fie pus la dispoziţia proprietarilor din Botoşani, însă trebuie ca, până săptămâna viitoare, echipele de specialişti din cele două judeţe să se deplaseze la faţa locului şi să identifice, în detaliu, parcelele şi suprafeţele pentru care există dublă reconstituire.

“Acţiunea de stabilire a delimitării dintre cele două judeţe nu rezolvă problema proprietăţii, în acea zonă există un litigiu între proprietarii din judeţul Suceava şi firma care a cumpărat terenul de la cei care au primit titluri în judeţul Botoşani. Pentru a evita noi conflicte şi perspectiva unui lung proces se caută o soluţie administrativă legală care să mulţumească pe toată lumea.”, a declarat Florin Sinescu, Prefectul judeţului Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar