full screen background image

Dosar penal pentru contrabandă cu alcool şi ţigări

tig 2702 3     În ultima perioadă, s-a dispus intensificarea acţiunilor de control în trafic şi exploatare a informaţiilor deţinute, cu privire la transportul de produse accizabile de contrabandă.

Au fost organizate mai multe echipaje, cu participarea poliţiştilor rutieri, dar şi din cadrul structurilor de ordine publică.

Ieri, în jurul orei 10.10, o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului formată din poliţişti de la compartimentul de investigare a fraudelor şi compartimentul poliţiei rutiere, aflându-se în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Ştefan cel Maredin orașul Gura Humorului, au oprit autoturismul condus de Ioan R., de 58 de ani, din oraşul Frasin.

În urma controlului, în portbagajul  autoturismului a fost identificată cantitatea de 2.000 de ţigarete, ce aveau aplicate timbre fiscale de provenienţă extracomunitară, şi un număr de 12 peturi din plastic, a 1 litru fiecare, fără etichete sau timbre fiscale, conţinând lichid incolor, susceptibil a fi alcool.

Ioan R. a fost întrebat despre provenienţa şi destinaţia produselor mai sus menţionate, acesta declarând că le-a cumpărat de la o persoană necunoscută şi că le deţine în scop personal, în peturile din plastic aflându-se alcool cu o concentraţie de 90%.

Întreaga cantitate de ţigări şi alcool, în valoare de 1.200 de lei, a fost ridicată, în vederea confiscării.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii compartimentului de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, în cauză întocmindu-se dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a produselor  de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments




Leave a Reply

avatar