full screen background image

Termenele pentru solicitarea subvenţiei la motorină au fost extinse

subventii motorina     Termenul pentru depunerea cererilor de către fermierii care solicită subvenţii pentru motorină şi cel pentru plata primelor de asigurare au fost prelungite de Guvern până la 15 martie, a anunţat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la finalul şedinţei Executivului.

“Schema pentru ajutorul de stat cu privire la motorina folosită în agricultură, introdusă începând cu trimestrul patru din 2013 – având în vedere vremea pe care am avut-o în acea perioadă şi primele zile din 2014, foarte mulţi fermieri nu au putut să depună cereri, ca atare am considerat că este necesar ca, odată cu publicarea acestei hotărâri de guvern în Monitorul Oficial, să înceapă o nouă sesiune de primire de cereri, până pe 15 martie 2014”, a spus Constantin.

El a precizat că decizia luată de Executiv survine solicitării făcute de fermieri, precum şi faptului că ministerul de resort mai are sume neutilizate pe parcursul anului trecut.

Ministrul Agriculturii a anunţat că, pentru anul în curs, au fost alocate 493 de milioane de lei pentru continuarea acestei scheme de ajutor de stat prin care este subvenţionată motorina folosită în cultivarea terenurilor agricole.

De asemenea, Guvernul a prelungit plata primelor de asigurare tot până la 15 martie, fiind lansată o nouă sesiune de deschidere de proiecte.

comments

comments




Leave a Reply

avatar