full screen background image

Ponta: Îl văd pe Tăriceanu drept un candidat puternic la Preşedinţie

Tariceanu     Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îl vede pe fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu drept un candidat puternic la Preşedinţie, menţionând că ar putea face cu acesta un tandem, la fel cum ar putea face un tandem cu Crin Antonescu.

Întrebat ce formulă ia în calcul, în contextul în care Tăriceanu a anunţat că îşi face partid şi că va candida la Preşedinţie, Ponta a răspuns: “Formula pe care o iau în calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindenţiale, şi atâta vreme cât funcţia de premier este a PSD, susţinem un candidat liberal”.

Întrebat cum îl vede ca şi candidat la Preşedinţie pe Tăriceanu, Ponta a spus, la Antena 3, că îl vede ca pe un candidat puternic.

Întrebat dacă ar face un tandem cu Tăriceanu, Ponta a răspuns: “Aş face tandem cu domnul Tăriceanu, aşa cum aş face tandem şi cu domnul Antonescu”.

El i-a enumerat pe candidaţii care ar putea beneficia de încrederea alegătorilor, care în opinia sa sunt Raed Arafat, Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, Crin Antonescu, Victor Ponta.

Ponta a mai spus că Antonescu a căzut într-o capcană a lui Traian Băsescu, dar nu este târziu să iasă din aceasta.

Potrivit lui Ponta, USL este “grav rănită”, dar nu a murit.

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

“Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult”, a spus Tăriceanu.

Întrebat de moderator dacă “mai mult” însemană să fie preşedinte al României, Tăriceanua răspuns: “Da”.

Întrebat dacă USD îi prezintă varianta de a-i susţine candidatura la prezidenţiale şi dacă este interesat de această ipoteză de lucru, Tăriceanu a răspuns: “Da, vă spun că da”.

Întrebat dacă răspunsul său categoric este afirmativ, Tăriceanu a reconfirmat: “Da”.

Tăriceanu a spus că joi va anunţa înfiinţarea unei noi formaţiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

comments

comments




Leave a Reply

avatar