full screen background image

Dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori

furt lemne 2     Un bărbat din Dărmăneşti s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins, în flagrant, pe când tăia arbori, dar şi pentru faptul că s-a opus confiscării sculelor folosite în producerea infracţiunii respective.

Ieri, la ora 13.50, un echipaj de poliție a prins, în flagrant, un bărbat, de 34 de ani, din comuna Dărmăneşti, care tăia arbori de pe o suprafaţă împădurită din zona denumită Zdrughi, de pe raza satului Călineşti Enache, aparţinând lui şi unui localnic, de 58 de ani.

Împreună cu personalul silvic, s-a procedat la măsurarea materialului lemnos încărcat într-un atelaj hipo, stabilindu-se că este vorba de lemn de foc, esență fag și carpen, material lemnos ce a fost predat proprietarului fondului forestier.

De asemenea, în parcela respectivă au mai fost identificate 57 de cioate, copaci tineri, de aceeaşi esenţă, urmând să se stabilească modul de tăiere al acestora.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări față de proprietarul arborilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “instigare la tăiere ilegală de arbori”, iar faţă de cel care i-a tăiat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “tăiere ilegală de arbori” și “obstrucționarea justiție”, întrucât s-a opus ridicării și confiscării uneltelor și mijloacelor folosite la tăierea copacilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar