full screen background image

Tăriceanu: Criza din USL este una de orgolii

Tariceanu     Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că la nivelul USL a fost vorba despre o “criză de orgolii” şi de ambiţii politice, menţionând că într-o căsătorie apar neînţelegeri, dar “micile neînţelegeri nu duc întotdeauna obligatoriu la un divorţ”.

“Această criză nu a fost generată de dispute ideologice în cadrul USL, între noi şi partenerii social-democraţi. A fost o criză mai degrabă în jurul unor nume, fie ei chiar şi miniştri, a fost o criză de orgolii, a fost o criză de ambiţii politice şi care în final a avut deznodământul pe care îl ştiţi ieri. Sigur, eu cred că în orice căsătorie pot să apară şi mici neînţelegeri, dar micile neînţelegeri nu duc întotdeauna obligatoriu la un divorţ. Cam acelaşi lucru se poate spune şi despre situaţia din cadrul USL”, a afirmat Tăriceanu.

El a precizat că, dacă ar fi dispute ideologice, legate spre exemplu de regimul proprietăţii sau politice fiscale, aceastea ar fi putut să justifice o rupere a USL.

“Noi, din păcate, am fost protagoniştii unui spectacol jalnic, în care interesele politice, orgoliile au prevalat şi totul s-a dus până la o criză în care până la urmă actorii politici importanţi par să dea mesajul către cetăţeni că puţin le pasă, că cetăţenii sunt de fapt nişte simpli pioni pe masa de şah, care sunt priviţi cu desconsideraţie”, a mai declarat senatorul PNL.

Tăriceanu a mai precizat că “nimicurile” nu pot să fie cauza abandonării unui proiect de “importanţă naţională”, cum este USL, şi că de fapt este “altceva la mijloc”, menţionând că nu doreşte să facă speculaţii pe acest subiect.

“De la momentul formării Guvernului ca urmare a alegerilor ţinute în anul 2012, o serie de angajamente şi promisiuni care au fost făcute au început să fie puse în practică. Am privit cu multă bucurie şi cu speranţă în acelaşi timp rezultatele comunicate recent de Institutul Naţional de Statistică, care evidenţiază o creştere economică, asta e realitatea, care ne plasează pe primul loc în Europa. Aceste cifre sunt dătătoare de speranţă că putem să ieşim din această criză prelungită în care România s-a aflat datorită crizei din UE, putem să ieşim din această criză care afectează nu numai România, toate ţările UE, şi putem să sperăm că începem încet, încet să transferăm ceea ce este creşterea economică către viaţa de zi cu zi a oamenilor”, a susţinut Tăriceanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar