full screen background image

Primăria suceveană face regulă cu publicitatea stradală

farmacie 3     Noul regulament de publicitate pe care îl vor dezbate, mâine, consilierii locali suceveni are mai multe prevederi care vor da de lucru agenţilor economici.

Publicitatea cu lumină intermitentă nu mai este permisă în municipiul reşedinţă, principalele casete luminoase vizate fiind crucile pentru farmacii, care vor trebui luminate numai cu lumină continuă şi vor fi amplasate la minim 5 metri de sol.

În zona centrală a oraşului, nu vor avea ce căuta steagurile publicitare montate pe stâlpii de iluminat, iar banerele nu vor putea fi amplasate pe monumente istorice.

Panourile mobile de mici dimensiuni vor putea fi montate pe trotuare numai de unităţile de alimentaţie publică şi fără a împiedica traficul pietonal.

Meshurile nu vor mai fi acceptate pe blocuri sau pe clădirile monument istoric, iar dacă sunt amplasate mai multe meshuri pe aceeaşi faţadă, vor avea aceleaşi dimensiuni şi vor fi încadrate simetric.

De asemenea, este interzisă împrejmuirea teraselor cu panouri publicitare.

În centrul municipiului reşedinţă, nu vor mai fi acceptate panouri sau ecrane publicitare pe clădiri, fiind interzisă şi publicitatea audio şi cea pe panouri.

Raportul Comisiei de Urbanism precizează că aceste măsuri se impun pentru asigurarea unui cadru construit coerent şi armonios, pentru calitatea peisajului şi a cerinţelor privind calitatea în construcţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar