full screen background image

Eveniment comemorativ „Ion Irimescu 111”, la Fălticeni

Ion-Irimescu-111     Muzeul de Artă “Ion Irimescu” Fălticeni, în colaborare cu Asociaţia Fălticeni Cultural şi Primăria Fălticeni, organizează, în zilele de 26 şi 27 februarie, evenimentul comemorativ “Ion Irimescu 111”, datorat împlinirii, pe 27 februarie, a 111 ani de la naşterea maestrului.

În cele două zile, Muzeul îşi deschide porţile pentru public, pentru vizitarea gratuită, iar cei ce calcă pragul instituţiei muzeale vor putea asista şi la câteva proiecţii video cu interviurile date de maestrul Ion Irimescu de-a lungul vieţii.

Manifestările încep azi, 26 februarie, la ora 11, în Sala “Pictor Aurel Băeşu”, din cadrul Muzeului de Artă “Ion Irimescu”, unde se vor desfăşura Atelierele de creaţie-pictură şi modelaj, activitate dedicată dezvoltării tinerelor talente, la care participă copiii de la şcolile din municipiu.

Mâine, 27 februarie, începând cu ora 17, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” va fi organizat un moment aniversar dedicat marelui artist, în cadrul căruia va avea loc premierea elevilor câştigători la concursul interşcolar “Să-l cunoaştem pe Maestrul Ion Irimescu”, organizat de Şcoala Gimnazială “Ion Irimescu” din Fălticeni.

Profesorul Gh. A. M. Ciobanu va vorbi despre “Statornicie şi zbor” la Ion Irimescu, urmând a fi vizionat filmul “Întâlnire cu maestrul”.

Invitaţii se vor bucura de câteva momente artistice susţinute de tinerele talente locale, iar trupa de teatru “Birlic” va încânta publicul cu un moment poetic.

În încheierea evenimentului, este programat recitalul cvartetului de coarde al elevilor de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava, coordonat de prof. Claudia Mihuleac.

comments

comments




Leave a Reply

avatar