full screen background image

Ponta: Îmi doresc ca liberalii să nu sacrifice USL

ponta     Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că îşi doreşte ca marţi seară “colegii liberali” să nu sacrifice USL pentru proiectul personal al lui Crin Antonescu.

“Vreau să spun un singur lucru pe care vi-l voi propune încă o data astăzi: să facem toate eforturile care ţin de USD pentru a continua cele două obiective fundamentale pe care ni le-am asumat în urmă cu trei ani, şi anume să schimbăm un regim politic, regimul Traian Băsescu, cu un regim democratic, european şi modern şi să guvernăm bine ţara. Sper şi îmi doresc ca mâine seară colegii liberali să nu sacrifice un proiect atât de important pentru un proiect personal al domnului Antonescu. Proiectul domniei sale trebuie să fie înscris în marele proiect naţional care este USL”, a spus Ponta.

El a precizat că din partea USD există toată dorinţa de a merge mai departe împreună şi de a se atinge cele două obiective.

“Orice discuţii politice apar, important este să nu uităm de ce am format USL şi care sunt obiectivele sale şi pe aceste două obiective trebuie să le atingem”, a spus Ponta.

Antonescu a fost întrebat dacă le va cere miniştrilor liberali să demisioneze, în cazul în care nu va primi un răspuns din partea premierului Victor Ponta privind acceptarea nominalizărilor PNL.

”Da. Adică va avea loc o Delegaţie Permanentă, pentru că intrarea sau ieşirea dintr-un Guvern nu sunt un lucru pe care îl decide un om, nici măcar preşedintele partidului. Dar eu, ca preşedinte, eu cred că asta trebuie făcut, pentru că lipsa unui răspuns nu-i, de fapt, o lipsă de răspuns, ci un răspuns. Avem luni şi marţi Parlamentul şi luni şi marţi se poate reface Guvernul, aşa cum este normal să fie făcut. Dacă în acest sens, şi nu am nicio îndoială că nu se va întâmpla asta, pentru că altfel aş fi fost eu sau alţii dintre colegii mei contactaţi pentru a angaja o discuţie măcar mâine (luni – n.r.), pentru că totuşi camerele Parlamentului nu se pot convocat de la un minut la altul”, a declarat liderul PNL.

El a precizat că Delegaţia Permanentă a PNL va fi convocată marţi seară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar