full screen background image

Premierul Ponta efectuează vineri o vizită de lucru la Chişinău

ponta     Primul-ministru Victor Ponta efectuează vineri o vizită de lucru de o zi la Chişinău, în Republica Moldova.

Premierul român va avea întâlniri cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, şi va participa la deschiderea Forumului Moldo-Român “Promovarea participării comune la Programele Europene în domeniul ştiinţei şi educaţiei”.

La Chişinău, Victor Ponta se află în fruntea unei delegaţii guvernamentale din care fac parte vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţâmânt Superior, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat. Din delegaţie mai fac parte parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc şi Ecaterina Andronescu.

Guvernul român a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea mecanismului financiar necesar implementării acordului guvernamental dintre România şi Republica Moldova privind programul de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro.

Reprezentanţii autorităţilor de coordonare naţională din cele două state se vor reuni semestrial, alternativ, în România şi în Republica Moldova, pentru a monitoriza stadiul proiectelor incluse în programul anual de cooperare şi acceptate la finanţare de către cele două guverne.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza