full screen background image

Nu s-au găsit deficienţe în 5 hipermaketuri verificate de Protecţia Consumatorilor

supermarket     Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava au desfăşurat, astăzi, controale în mai multe hypermarketuri şi supermarketuri din judeţ, pentru a verifica dacă sunt produse din carne expirate, care au fost reetichetate şi ambalate la o fabrică din Braşov.

Şeful Comisariatului Judeţean, Vasile Latiş ne-a declarat că verificările au fost începute de ieri, şi că au fost controlate 212 kg de produse “capete de salam” şi carne feliată, existente la vanzare în magazinele Selgros, Profi, Auchan, Real şi Metro, din municipiul Suceava.

Nu au fost constatate deficienţe asupra calităţii, modului de ambalare, depozitare şi etichetare.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a început de ieri seară, controale în marile magazine din toată ţara, după ce a fost găsit salam alterat în judeţul Timiş şi exista suspiciunea că ambalatorul a modificat data de expirare a produsului.

La verificări s-a constatat că ambalajul nu era vidat corespunzător.

În urma controalelor, au fost oprite de la comercializare 2.678 de kilograme din produsul respectiv de salam şi au fost date amenzi de 100.000 de lei.

Inspectorii ANPC au fost în control şi la firma care ambalează salamul respectiv, fiind vorba de un produs dintr-o ţară UE.

În urma controalelor, există suspiciuni că firma, care feliază şi ambalează salamul, ar fi modificat datele de expirare.

De asemenea, întrucât produsul nu era bine ambalat, a oxidat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar