full screen background image

Finalizarea cursului de iniţiere în limba engleză, la Şcoala de Jandarmi Fălticeni

curs falt 1     Cursul de iniţiere în domeniul cunoaşterii limbii engleze, cu reprezentanţi ai Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova, desfăşurat, pe parcursul a patru săptămâni, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni se încheie vineri, 21 februarie.

Zece cursanţi, un ofiţer şi nouă subofiţeri carabinieri, au parcurs competenţele cuprinse în curriculum, sub îndrumarea doamnei maior Liliana Rusu – instructor militar în Catedra Pregătire Socio-Umană şi Limbi Străine şi au susţinut probe scrise şi orale, atât pe parcursul modulului, cât şi la finalul acestuia.

Certificatele de competenţă au fost înmânate vineri, 21 februarie, în cadrul vizitei efectuate de colonel dr. Robert Iulian Vîţă – adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

Cu această ocazie, a fost punctată importanţa derulării acestui curs în şcoala fălticeneană şi încadrarea lui în seria de activităţi desfăşurate pentru coordonarea cooperării, a schimbului de experienţă şi a pregătirii de specialitate în domeniul de activitate comun Inspectoratului General al Jandarmeriei Române din cadrul M.A.I., din România, şi Trupelor de Carabinieri din M.A.I., al Republicii Moldova.

Carabinierii prezenţi au apreciat această activitate prin care şi-au însuşit primele noţiuni în dobândirea competenţei de comunicare în limba engleză.

comments

comments




Leave a Reply

avatar