full screen background image

Dosar penal pentru tăiere ilegală şi furt de arbori

Taieri-arbori     Numai în ultima săptămână, poliţiştii au confiscat peste 200 de mc de material lemnos.

Mai multe persoane sunt cercetate pentru tăiere ilegală şi furt de arbori, fiind indisponibilizat şi un utilaj TAF, utilizat la exploatarea ilegală a materialului lemnos.

Activităţile de identificare a celor care încalcă legislaţia în domeniu au continuat şi ieri, când echipă mixtă, formată din polițiști şi specialiști din cadrul I.T.R.S.V Suceava, însoţiţi un silvicultor din cadrul Ocolului Silvic Bucovina, au desfăşurat o acţiune pe raza comunei Cârlibaba.

Agenţii Postului de Poliție Cârlibaba s-au sesizat cu privire la faptul că din pădurea proprietatea unui tânăr, de 24 de ani, din comuna Fundu Moldovei, situată pe raza comunei, au fost tăiați fără drept mai mulți arbori nemarcați.

La fața locului s-a deplasat o echipă mixtă, formată din polițiști, specialiști din cadrul I.T.R.S.V Suceava și un silvicultor din cadrul Ocolului Silvic Bucovina, care au constatat că persoana în cauză deține, pe raza comunei Cârlibaba, suprafața de 10 ha pădure, în care au fost constituite două partizi de masă lemnoasă, pe întreaga suprafață, cu un număr de 468 de arbori și un volum brut de 237 de mc.

După constituirea partizilor, acesta a vândut masa lemnoasă pe picior către o societate  comercială autorizată să exploateze materialul lemnos, la data de 27 ianuarie.

Cu ocazia cercetării la fața locului, au fost identificate 144 de cioate, provenite din tăierea arborilor nemarcați de pe picior, cu un volum de 86,03 de mc, prejudiciul cauzat fiind de 13.034,77 lei, inclus T.V.A.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori şi sustragere de material lemnos.

comments

comments




Leave a Reply

avatar