full screen background image

Antonescu: Nu mai cred în viitorul USL

Crin-Antonescu     Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară că nu mai crede în viitorul USL, în contextul ultimelor declaraţii ale lui Victor Ponta, precizând însă că participarea PNL la guvernare se va clarifica cel târziu marţi, în funcţie de opţiunea liderului PSD de a accepta solicitările liberalilor.

ntrebat într-o emisiune la Realitatea Tv dacă mai crede în viitorul USL, Antonescu a răspuns: “După declaraţia de astăzi a domnului Ponta, nu (…) Sigur, dacă eu m-am înşelat, dacă domnul Ponta îşi revine, nu sunt decât bucuros ca luni să ne trezim în altă abordare. Dar viitorul USL nu însemna doar o bună înţelegere, colegială, raţională în Guvern, nu însemna doar susţinerea unui candidat la Preşedinţie şi încheierea schimbării, ciclului schimbării, însemna şansa pentru România ca cel puţin 4 ani două forţe politice mari să contruiască ceva solid care să nu mai fie în următorul ciclu demontat”.

“Acum, din păcate, dacă nu reuşim să-l luminăm pe domnul Ponta până luni, să păstrăm USL şi nu prea mai cred, vom intra din nou în ciclul contestaţiei şi revenim probabil în anul 2003 spre 2004”, a mai spus Antonescu.

De asemenea, el a afirmat că participarea PNL la guvernare se va clarifica luni sau cel târziu marţi, în funcţie de opţiunea pe care o va face premierul Victor Ponta în privinţa Guvernului.

“Luni dacă vom vedea că ne spun colegii noştri că e în regulă, convocăm şedinţa comună a Parlamentului şi mergem cu formula (propusă de PNL – n.r.), atunci avem Guvern USL şi mergem mai departe. Dacă nu, atunci evident că noi nu putem să stăm, pentru că ceea ce a propus domnul Ponta este o nouă formulă foarte riscantă pentru propria sa imagine, pentru imaginea României până la urmă şi pentru imaginea acestei coaliţii. Domnul Ponta spune: eu stau atunci cu aceşti interimari 45 de zile şi după 45 de zile mai vedem. Nu. Nu, că nu stăm la căsuţa noastră de vară, stăm în fruntea României, pe banii, pe voturile, pe nervii unor cetăţeni care, când se enervează, nu se pot relaxa nici la baschet, nici în altă parte. Se dau cu capul de pereţi bieţii oameni. Nu stăm câte 45 de zile aşa, ca să ne jucăm noi”, a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat că o decizie oficială a partidului va fi luată luni sau marţi, menţionând că luni el se va afla într-o vizită oficială în Austria şi va reveni mai repede în ţară, respectiv în a doua parte a zilei de marţi.

“PNL va lua act de decizia domnului Ponta şi într-un fel sau altul va decide”, a spus Antonescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar