full screen background image

PDL cere modificarea statutului parlamentarilor

Senat     Senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PDL, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că partidul său cere modificarea statutului parlamentarilor pentru a fi eliminate superimunitatea acestora şi votul secret.

‘PDL cere USL modificarea Statutului parlamentarilor astfel încât imunitatea parlamentarilor să se menţină strict doar la declaraţii politice şi să se elimine superimunitatea, cum a fost cea din cazul deputatului PSD Vlad Cosma’, a afirmat Tişe.
El a vorbit şi despre necesitatea eliminării votului secret.
‘De asemenea, cer USL eliminarea din textul Statutului parlamentarilor a votului secret, care nu se justifică în Parlament. Oamenii trebuie să ştie cum a votat fiecare parlamentar, să nu mai fie 222 de supermani politruci, care să spună stop justiţiei, cum a fost votul în cazul deputatului Vlad Cosma, care este o nouă palmă dată justiţiei şi duce la decredibilizarea justiţiei’, a mai afirmat Alin Tişe.
Plenul Camerei Deputaţilor a votat luni împotriva încuviinţării arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă.
Au fost 222 de voturi împotrivă şi 105 voturi pentru arestarea parlamentarului social-democrat. Votul a fost secret cu bile.

Tişe (PDL) îl acuză pe premierul Ponta de abuz în serviciu pentru că nu a înregistrat demisiile miniştrilor liberali

Senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PDL, l-a acuzat joi, într-o conferinţă de presă, de abuz în serviciu pe premierul Victor Ponta pentru că nu a înregistrat demisiile miniştrilor liberali, democrat-liberalul adăugând că organele abilitate ale statului ar trebui să se sesizeze şi să verifice această situaţie.

‘Asistăm la o ilegalitate a premierului Victor Ponta, care a făcut preş Guvernul României şi a ajuns să se substituie acestei instituţii. Un premier nu poate decide cu de la sine putere dacă înregistrează o demisie a unui ministru şi când, ci ar fi trebuit ca în secunda doi după ce a primit demisiile miniştrilor să le depună la Monitorul Oficial şi să numească miniştri interimari, conform Constituţiei.

Ce s-ar fi întâmplat dacă le înregistrează peste şase luni? Consider că această atitudine îl plasează pe Ponta în afara legii, existând elementele unei infracţiuni de abuz în serviciu. Cred că organele abilitate ale statului trebuie să se sesizeze şi să verifice dacă această întârziere voită, unilaterală, făcută după bunul plac al premierului, cu încălcarea flagrantă a legilor, este sau nu abuz în serviciu’, a afirmat Alin Tişe.

El a mai spus că România a fost timp de 13 zile într-o situaţie de instabilitate politică din cauza premierului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar