full screen background image

Campania PMP de strângere de semnături împotriva majorării accizei de 7 eurocenţi

benzina     Partidul Mişcarea Populară Suceava, alături de celelalte organizații din țară, începe o campanie de strângere de semnături împotriva majorării accizei de 7 eurocenţi la motorină și benzină, pe care guvernul Ponta doreşte să o introducă de la 1 aprilie.

Campania de strângere de semnături, intitulată “Ponta te arde cu pompa! Atenție cresc prețurile!”, începe azi şi se va derula timp de 4 săptămâni.

Voluntarii PMP Suceava vor merge în parcări, la benzinării, la târguri de maşini, dar şi pe străzi, în pieţe, în supermarketuri, în mall-uri pentru a transmite mesajul nostru şi pentru a le cere cetăţenilor, indiferent dacă au maşini sau nu, să semneze împotriva creșterii prețurilor.

Printr-un comunicat de presă, Partidul Mişcarea Populară Suceava transmite:

“Această majorare de acciză este o supra-taxă, care trebuie oprită, pentru că va genera creșterea prețurilor.

Este o taxă anti-cetăţean, o taxă contra întregii Românii.

Este supra-taxa prin care Ponta vrea să le facă plinul baronilor locali pentru campaniile electorale, pe banii sucevenilor și al românilor.

Cetățenii din județul Suceava și din România trebuie să știe că,introducerea accizei înseamnă automat creşterea preţurilor la toate produsele şi serviciile.

Nu doar şoferii vor plăti acciza; ea va fi plătită de fiecare român.

Intră în vigoare acciza, cresc preţurile la benzină şi motorină, dar şi la pâine, lapte, ouă, făină, carne, bilete de autobuz şi de tren etc.

Estimările noastre arată că fiecare român va scoate din buzunar 4 milioane de lei vechi, în 2014, pentru a plăti această acciză şi toată cascada de scumpiri determinată de ea.

Există două motive pentru care premierul Victor Ponta vrea să introducă această taxă suplimentară.

Primul motiv: acciza de 7 eurocenţi e o modalitate de a aduna bani pentru baronii USL într-un an electoral.

Al doilea motiv: acciza cu 7 eurocenţi mai mare e gândită pentru a creşte veniturile bugetare pe care guvernul nu vrea să le crească prin îmbunătăţirea colectării.

PMP consideră că există soluţii care să evite această nouă taxă.

În primul rând, guvernul trebuie să lupte mult mai serios cu evaziunea fiscală, iar în al doilea rând, guvernul trebuie să fie mult mai serios în absorbţia fondurilor europene.

Banii europeni aduc dezvoltare în ţară şi sunt gratis.

Îi invităm pe suceveni să ni se alăture acestui demers al nostru, semnând petiția “Ponta te arde cu pompa! Atenție cresc prețurile!”, pentru a protesta în acest fel, față de decizia samavolnică și arbitrară a Guvernului Ponta prin care mai pune un bir greu pe spatele tuturor sucevenilor și românilor.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar