full screen background image

Şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL

pnl     Membrii Biroului Politic Naţional al PNL se întrunesc marţi pentru a rediscuta despre mandatul preşedintelui formaţiunii, Crin Antonescu, la negocierile din Uniunea Social Liberală pentru restructurarea Guvernului.

Liderul liberalilor a declarat luni seară, la Antena 3, că el a fost cel care a solicitat această şedinţă de urgenţă, după ce mai mulţi liberali, printre care fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi senatorul Sorin Ilieşiu, au făcut o serie de afirmaţii despre poziţia PNL faţă de USL.

“Cer să clarificăm lucrurile, pentru că nu poate dl Ilieşiu şi nici chiar dl Tăriceanu să-şi bată joc de un partid care are şi prestigiul lui şi credibilitatea lui în România. (…) Eu nu am subiect propunerile dl Ilieşiu pentru că îl ascultam pe liderul de la Senat, dl Puiu Haşotti, cam ce a fost cu această propunere a dl Ilieşiu sau cu această declaraţie. Eu am însă de clarificat mâine o chestiune de mandat. Este foarte jenant că suntem în această situaţie. Aceasta este singura soluţie pe care o avem ca să ne apărăm de unii dintre noi care ţin să ne facă de râsul lumii. Este păcat, acest partid nu merită acest lucru şi asta este tot”, a spus luni Antonescu, întrebat dacă va cere un vot de încredere în BPN al PNL.

El a precizat că nu a pus nimeni problema ieşirii PNL de la guvernare şi că această idee a apărut la nivel propagandistic.

“Am discutat despre un mandat pe care l-am avut, l-am primit oficial de la Birou, printr-o decizie unanimă care a fost reconfirmat aseară printr-o discuţie informală cu cea mai mare parte a membrilor Biroului şi care trebuie făcut încă odată sau schimbat. Ceea ce fac eu este să dau prilejul dl Tăriceanu sau altcuiva să reclame în Birou modificarea, eventual, unor decizii şi să nu se mai facă de râs pe posturi de televiziune”, a afirmat liderul PNL.

Antonescu a subliniat că a primit mandatul conducerii PNL în privinţa negocierilor din USL în unanimitate.

“Eu strâng Biroul pentru a întreba încă o dată ‘Domne, menţineţi mandatul respectiv, îl schimbaţi, doriţi eventual să demisionez, ceea ce ştiţi că în toate zilele noastre am fost gata să fac, facem un vot de încredere, nu ştiu, se poate face orice’. Dar singura mea preocupare şi singura mea obligaţie câtă vreme sunt preşedintele acestui partid este să încerc să apăr o ţinută şi un comportament public demn, pentru că acest partid, care nu a fost întemeiat nici de mine, nici de dl Tăriceanu, nici măcar de dl Ilieşiu, nu poate fi batjocorit, că este mai mare, că este mai mic, că e la guvernare, că nu este la guvernare”, a precizat liderul liberalilor.

Preşedintele PNL a susţinut că, în situaţia în care un membru al conducerii PNL va propune demisia sa din partid şi aceasta va fi respinsă, acest lucru nu înseamnă că acel membru trebuie să plece din formaţiune.

El a mai spus că este posibil să se întâlnească marţi cu premierul Victor Ponta, “dacă apare un subiect”.

“Ce pot eu să constat este că în spatele acestor chestiuni se încearcă altceva, ceva urât, dar nu vreau să comentez despre chestiunea aceasta, nu vreau să fac procese de intenţie nimănui, deşi este evident”, a spus liderul PNL.

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL va avea loc marţi, de la ora 17,00, la sala grupului PNL din Camera Deputaţilor.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza