full screen background image

Prefectul de Suceava, reclamat la Curtea Constituţională

Sinescu     Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constituţională cu o cerere de soluţionare a conflictului juridic, de natură constituţională, în ceea ce priveşte refuzul prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, de a emite ordinul de încetare a mandatului de primar al Comunei Udeşti, ca urmare a constatării stării de conflict de interese.

Prin Sentinţa nr. 286/1.10.2012 a Curţii de Apel Suceava, rămasă definitivă şi irevocabilă prin nerecurare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost menţinut Raportul de evaluare întocmit de către Agenţia Naţională de Integritate, prin care s-a confirmat starea de conflict de interese în care s-a aflat primarul comunei Udeşti, Săvel Botezatu.

CSM consideră că există un conflict juridic de natură constituţională între autoritatea judecătorească, reprezentată de Curtea de Apel Suceava, şi puterea executivă, reprezentată de prefectul de Suceava, prin neaplicarea unei hotărâri judecătoreşti, şi cere Curţii Constituţionale să constate acest conflict juridic de natură constituţională şi să adopte măsurile care se impun ca autorităţile statului să funcţioneze corect.

Prefectul Florin Sinescu a declarat că nu a avut bază legală pentru a emite ordinul de încetare a mandatului primarului din comuna Udeşti.

Primarul Săvel Botezatu din Udeşti a fost găsit de ANI în conflict de interese după ce a acesta a cumpărat, în calitate de ordonator principal de credite, diverse bunuri alimentare de la firma “Udeşteana”, pe care el o deţine.

comments

comments




Leave a Reply

avatar