full screen background image

Ponta: Azi întocmesc documentele pentru cei patru miniştri PNL

ponta     Premierul Victor Ponta a a anunţat că intenţionează să întocmească, în cursul zilei de marţi, documentele pentru numirea în funcţie a celor patru miniştri propuşi de către PNL şi să le înainteze Preşedinţiei, dacă liderul PNL, Crin Antonescu, îi va da “OK-ul” la ora 17.00.

Liderul PNL a fost întrebat dacă este de acord cu propunerea lui Victor Ponta de a trimite la Palatul Cotroceni numirea lui Klaus Iohannis pe poziţia de ministru de Interne.

“Premierul nu va putea face această numire, pentru că nu le poate face cu forţa”, a răspuns Antonescu.

Premierul Victor Ponta a a anunţat că intenţionează să întocmească, în cursul zilei de marţi, documentele pentru numirea în funcţie a celor patru miniştri propuşi de către PNL şi să le înainteze Preşedinţiei, dacă liderul PNL, Crin Antonescu, îi va da “OK-ul” la ora 17.00.

El a precizat totodată că vrea să îl propună pe Klaus Iohannis ca ministru de Interne, fără să facă referire la postul de vicepremier.

“Astăzi, voi propune ca domnul Iohannis să fie ministru de Interne şi îmi doresc ca domnia sa să aibă un mandat lung şi stabil”, a spus Ponta în discursul susţinut la prezentarea bilanţului Jandarmeriei.

Ulterior, întrebat de jurnalişti dacă va înainta doar propunerea legată de Iohannis, premierul a răspuns că nu.

“Nu, sunt patru propuneri. Eu, astăzi, întocmesc documentele pentru toate patru şi, dacă la ora 5, domnul preşedinte Antonescu îmi dă OK-ul, le trimit şi, în felul ăsta, închidem toată discuţia”, a spus Ponta.

Cele patru propuneri PNL sunt Klaus Iohannis – vicepremier şi ministru de Interne (în locul lui Radu Stroe, demisonat în luna ianuarie), Teodor Atanasiu – ministru al Economiei (în locul lui Andrei Gerea), Eugen Nicolăescu – ministru de Finanţe (în locul lui Daniel Chiţoiu), Cristian Buşoi – ministru al Sănătăţii (în locul lui Eugen Nicolăescu, propus la Ministerul Finanţelor).

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, luni, speranţa ca marţi seară, după şedinţa BPN al PNL, să se degajeze o soluţie la actuala criză din USL, el apreciind că această criză este una minoră şi că nu s-a întâmplat nimic care să aibă caracter irevocabil.

“Sper – mâine seară e o şedinţă la PNL – şi sper să avem o soluţie. Criza e una minoră, nu s-a întâmplat nimic irevocabil”, a spus Ponta, într-o emisiune la Antena 3.

Ponta a precizat că în discuţiile cu liderul PNL Crin Antonescu a expus varianta în care renunţă la cea de-a patra funcţie de vicepremier, care urma să îi revină preşedintelui PC, Daniel Constantin, PNL urmând să facă nominalizările pentru funcţiile existente în Guvern, respectiv pentru vicepremier şi, concomitent, ministru de Finanţe, precum şi pentru portofoliile de la Interne, Economie şi Sănătate.

Ponta a spus că el a propus ca Daniel Constantin să ocupe o funcţie de vicepremier, în varianta unei restructurări ample a Guvernului, şi nu Dan Voiculescu.

Premierul a precizat că Antonescu a optat pentru o restructurare a Guvernului care să treacă prin Parlament, deşi i-a notificat faptul că, dacă PNL îi trimite propunerile pentru funcţiile existente în actuala structură a Executivului, le va trimite în acelaşi moment către Cotroceni, pentru numire.

Ponta a spus că, în varianta expusă de el şi în condiţiile în care PNL nu acceptă o formulă de restructurare extinsă, atunci primarul Sibiului, Klaus Iohannis, poate fi propus de PNL fie pentru funcţia de ministru de Interne, fie pentru funcţia de vicepremier şi, concomitent, ministru de Finanţe, funcţii care există în structura actuală a Executivului.

El a precizat că aceste funcţii rămân ale liberalilor, care pot opta inclusiv pentru posibilitatea de a numi interimari care să gireze aceste posturi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar