full screen background image

Anchetă pentru salariile de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

usd nat     Uniunea Social Democrată propune anchetă parlamentară la Autoritatea de Supraveghere Financiară, care să vizeze activitatea instituţiei şi veniturile care ajung la 80.000 de euro în câteva luni, din prime.

„Ţinând cont de dezvăluirile apărute în ultima perioadă referitoare la activitatea şi nivelul de salarizare din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi de faptul că Autoritatea de

Supraveghere Financiară este subordonată Parlamentului României, Uniunea Social Democrată este de acord cu realizarea unei analize, la nivelul Parlamentului României, referitoare la activitatea acestei autorităţi. Considerăm că, printr-o astfel de anchetă, se vor putea clarifica aspectele sesizate la nivelul mass media, cu privire la câştigurile salariale ale conducerii ASF”, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al PSD.

La o jumătate de an de când a fost înfiinţată Autoritatea de Supravehere Financiară continuă să atragă atenţia. Şefii Autorităţii de Supraveghere Financiară pot candida cu succes la podiumul celor mai bine plătiţi angajaţi la stat din România.

Dan Radu Ruşanu a câştigat în ultimele două luni ale anului trecut peste 72.000 de euro datorită primelor şi bonusurilor încasate la sfârşit de an.

Leafa lunară a şefului ASF este de 14.000 de euro, cu 4.000 mai mult chiar şi decât guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Nici prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu nu a fost mai prejos. În noiembrie şi decembrie 2013, i-au intrat în cont peste 68.000 de euro.

În clasament o găsim şi pe Laura Chiţoiu, soţia ministrului demisioner de la Finanţe, cu venituri de peste 19.000de euro.

Reprezentanţii instituţiei au o explicaţie pentru aceste salarii: angajaţii au încasat şi primele de vacanţă şi de sfârşit de an, aşa cum prevede contractul de muncă.

Nu doar salariile mari au declanşat controverse. DNA susţine că la sfârşitul anului trecut, Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru a introduce un criteriu de incompatibilitate care să îndepărteze un vicepreşedinte al ASF, Daniel Tudor, în urma influenţei altui membru al conducerii ASF, Marian Mîrzac.

Astfel s-ar fi urmărit protejarea intereselor firmei de asigurări Carpatica. Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a fost indicat drept iniţiator al ordonanţei.

ASF este locul unde şi-au găsit adăpost soţiile, soţii şi copiii mai multor politicieni.

„Astăzi a fost publicată o listă cu angajaţii ASF, mulţi dintre ei sunt rude cu oameni care se află la conducerea ţării. ASF nu se afla în coordonarea Guvernului, se află în coordonarea Parlamentului. Nu ştiu cine lucrează şi cine nu lucrează”, spunea Victor Ponta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar