full screen background image

Astăzi se afişează numărul de clase pregătitoare de la fiecare şcoală

clasa pregatitoare        Luni, 17 februarie, se afişează circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare propus şi numărul de clase pregătitoare alocate la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-urile acestora şi pe cele ale inspectoratelor şcolare, se arată în Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015.

Tot azi, va fi afisat programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti si unitatile unde se face evaluarea. De asemenea, vor fi afisate la sediul unitatii de invatamant criteriile specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant.

La clasa pregatitoare se pot inscrie toti copiii care implinesc varsta de 6 ani pana in 31 august 2014. Cei care implinesc aceasta varsta pana la sfarsitul anului se pot inscrie doar dupa o evaluare a nivelului de dezvoltare psihosomatica. Aceasta poate fi facuta intre 18 februarie si 12 martie. Si anul acesta, copiii de 7 ani care nu au facut clasa pregatitoare pot fi inscrisi direct in clasa I.

Între 18 februarie şi 28 februarie va avea loc în fiecare unitate de învăţământ “Ziua porţilor deschise”, iar în intervalul 17-28 februarie se vor organiza în unităţile de învăţământ preşcolar informări ale părinţilor.

Proiectul prevede că între 18 februarie şi 13 martie va fi comunicat rezultat evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului.

În 17 martie va avea loc procesarea de către Comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Între 18 martie şi 20 martie se va face admiterea sau respingerea cererilor la nivelul comisiei de înscriere din unităţile de învăţământ prin aplicarea criteriilor generale şi specifice de departajare.

De asemenea, în 21 martie va avea loc procesarea de către Comisia naţională a cererilor-tip de înscriere cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie.

În zilele de 21 şi 22 martie va fi afişat numărul de locuri rămase libere.

Între 25 martie şi 4 aprilie se vor depune cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflată pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru a doua etapă de părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitatea de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

În data de 11 aprilie va avea loc afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratele şcolare ale cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitatea de învăţământ se va face în intervalul 14-18 aprilie.

Calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul 2013-2014 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I prevede că între 24 februarie şi 14 martie se vor depune solicitările de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie, la sediul unităţii de învăţământ respective. Între 25 martie şi 4 aprilie se vor depune solicitările de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea.

În data de 11 aprilie se va face afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

La clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv. Copiii care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv pot fi înscrişi în clasa I, potrivit metodologiei.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2014 inclusiv, pot să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzatoare. În acest caz, copiii trebuie evaluaţi psihosomatic, iar înscrierea lor se face la solicitarea scrisă a părinţilor, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice arată că cei mici sunt pregătiţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar