full screen background image

Ziua Îndrăgostiţilor scoate din buzunarele românilor cel puţin 500 de lei

valentines day     De la dulciuri, la îmbrăcăminte, bijuterii, excursii în afara graniţelor, momente de relaxare la cele mai în vogă SPA-uri sau şedinţe foto speciale, românii s-au obişnuit să ofere persoanelor iubite, de Ziua Îndrăgostiţilor, cadouri în funcţie de bugetul pe care şi-l permit.

“Bugetul pentru Valentine’s Day se încadrează între 500 de lei şi 2.500 de lei, în funcţie de destinaţia aleasă. În România, sunt căutate staţiunile montane – Sinaia, Predeal, Poiana Braşov – şi unităţile de cazare care oferă şi servicii de spa. Am avut câteva oferte speciale şi pentru extern – Balul Johann Strauss de la Viena, minivacanţe la Veneţia, Paris, Roma, Barcelona, Praga. Istanbul şi Mamaia sunt încă două destinaţii pregătite special pentru Valentine’s Day. Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt preferate de cuplurile care rămân în România’, a precizat, pentru AGERPRES, directorul general al Bibi Touring Touroperator, Adrian Voican.

Cuplurile care vor opta pentru Balul de la Viena vor plăti 285 de euro/persoană. Pentru Paris, patru nopţi de cazare cu mic dejun, transport avion, costă 470 de euro/persoană, iar pentru Veneţia – 340 de euro/persoană.

Cei care vor alege Istanbulul vor plăti pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun şi transport avion 249 de euro/persoană.

Pentru cei care aleg litoralul românesc, la Mamaia, la un hotel de patru stele, un pachet de trei nopţi cu mic dejun plus masaj de relaxare şi cină romantică ajunge la 373 de lei/persoană.

Cuplurile care doresc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiţilor pe pârtie pot alege Poiana Braşov, unde un pachet la un hotel de patru stele, cu două nopţi cazare, cu mic dejun, plus cina romantică, va duce la un preţ de 303 lei/persoană, iar la Predeal, la un hotel de trei stele, un sejur de două nopţi de cazare cu mic dejun costă 192 de lei/persoană.

“Încă de acum 2 – 3 ani, românii au început să îşi formeze un obicei în ceea ce priveşte oferirea în dar a pachetelor turistice de Valentine’s Day, numărul acestora fiind în creştere continuă, de la an la an. Anul acesta sperăm într-o creştere a numărului de cereri, mai ales datorită numeroaselor oferte speciale valabile de Valentine’s Day, ce includ şi servicii speciale ca, de exemplu, o cină romantică, o sticlă de vin sau de şampanie oferită, şedinţe de masaj, acces gratuit la piscină, saună şi jacuzzi. Ţinând cont de durata redusă a sejururilor de Valentine’s Day şi de perioadă, valoarea medie alocată pentru aceste excursii este de destul de redusă, oscilând între 100 şi 250 de euro/persoană, în funcţie de destinaţia aleasă şi serviciile incluse în pachet’, a afirmat Marilena Chircu, director de agenţie la Europa Travel.

Cele mai solicitate destinaţii pentru vacanţele de Valentine’s Day sunt, la Europa Travel, cele din România, mai exact staţiunile situate pe Valea Prahovei şi, de asemenea, Bulgaria.

De exemplu, un sejur de două nopţi cu cazare în pensiune de patru stele la Bran, cu mic dejun inclus, cu cină romantică, la care se adaugă muzică live, foc de tabără şi atmosferă de petrecere, poate fi cumpărat la un preţ de 265 de lei/persoană.

De Ziua Îndrăgostiţilor, şi agenţia de turism Christian Tour a pregătit oferte speciale pentru clienţii săi. Astfel, fiecare cuplu care rezervă o vacanţă Christian Tour în data de 14 februarie, primeşte cadou un voucher în valoare de 50 de euro. Voucherul poate fi folosit la achiziţionarea ulterioară a vacanţelor Christian Tour.

De asemenea, fiecare cuplu care rezervă o vacanţă la Memento Kassiopi Resort din Insula Corfu, în ziua de 14 februarie, primeşte cadou o excursie în doi la Sidari – Canal D’Amour, care va fi efectuată în cadrul sejurului achiziţionat.

“Comparativ cu anul trecut, am înregistrat o cerere cu aproximativ 20% mai mare, iar turiştii au început să se intereseze cu privire la pachetele de Valentine’s chiar din luna decembrie. Valoarea medie pentru un sejur de trei nopţi cu mic dejun la un hotel de trei stele şi bilet avion inclus este de 199 de euro/persoană’, a precizat directorul Brava Tour, Monica Zorzon.

Oferta specială Brava Tour pentru Valentine’s Day a inclus, pentru 199 de euro/persoană, trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun şi bilet de avion (zbor direct) către destinaţii precum Paris, Roma, Verona, Veneţia, Praga, Barcelona. În plus, cuplurile au putut opta pentru un pachet flexibil, de doar două nopţi sau îşi pot prelungi sejurul.

Restaurantele şi cafenelele oferă, de asemenea, prin intermediul site-urilor de reduceri, cine romantice pentru două persoane, cu meniuri personalizate, din care nu lipseşte şampania sau cocktail-uri cu denumiri adaptate momentului, la preţuri cuprinse între 100 şi 150 de lei.

Saloanele de specialitate promit, pentru 100 de lei, “răsfăţ în cuplu în atmosferă romantică cu petale de trandafir, lumânări şi aromoterapie, totul stropit cu două pahare cu vin roşu şi ciocolată’. “Xoxo”, cu apă de trandafiri, “Spice Chocolate Martini’, cu ardei iute, sau “Love at first sight’, care conţine ingrediente “pasionale” sunt câteva cocktail-uri considerate a fi potrivite de Ziua Îndrăgostiţilor.

La Eden Spa, masajul în doi cu pietre vulcanice “Love Warming Hot Stone Massage for Couple” oferă, pentru 300 de lei, un moment de relaxare care vine la pachet cu răsfăţul şi senzualitatea. Tot aici, un pachet care include saună, jacuzzi şi Valentine’s Destress Back Massage, însoţite de şampanie şi ciocolată, costă 150 de lei.

Cofetăriile şi-au adaptat şi ele oferta, punând în vânzare prăjituri în formă de inimioare, cu ciocolată sau căpşune, la preţuri pornind de la 5,5 lei. “Brown & Creamy’, un tort elegant, precum simfonia primăverii, a fost special creat pentru astfel de momente. Cofetarii care l-au creat spun că alăturarea celor ‘şapte note’ – ciocolată neagră, cremă de vanilie, frişcă, arahide, unt, coajă de portocală şi nucă – ne poartă în lumea muzicii, pentru 80 de lei/kilogram.

Pentru cei pentru care un simplu “te iubesc” pare banal, există site-uri cu mesaje ce pot fi trimise persoanelor iubite de genul: “Tu eşti visul meu…unicul meu vis…aş vrea să te atrag în vâltoarea pasiunii să te strâng aşa de tare încât TU şi EU să devenim un singur suflet” sau, de ce nu, “Te iubesc aşa de mult, încât inima mea bate odată pentru tine şi odată pentru mine. Mă gândesc mereu la strălucirea ta, uneori cred că Dumnezeu a vrut să-şi arate măiestria când te-a creat. Atingerile tale suave sunt asemeni atingerii unei picături de rouă pe petala unui trandafir în flacăra iubirii. Iubesc, iubesc, iubesc……e totuşi omenesc!”.

În afacerile online cu flori, primele trei luni dau tonul pentru tot restul anului pentru că sunt sărbătorile importante din perspectiva consumului de flori – 1 şi 8 Martie, Valentine’s Day sau Dragobetele, perioade în care comercianţii realizează circa 25% din totalul vânzărilor. Aşa că, cei care aleg să îşi împărtăşească astfel sentimentele pot alege o cutie cu 39 de trandafiri roşii şi o sticlă cu şampanie la 539 de lei, un buchet de irişi albaştri, împreună cu o cutie cu bomboane la 129 de lei, un buchet cu nouă trandafiri romantici pentru 159 de lei sau un “simplu trandafir’ la 29 de lei. Pentru “un impact WOW”, Flori de lux propune un cadou practic şi romantic – trandafirul placat cu aur de 24 de carate, “un cadou pe care aleasa să îl poată păstra toată viaţa”, pentru 260 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar