full screen background image

Persoane cercetate pentru tăieri ilegale şi furt de arbori

Taieri-arbori     Lucrătorii Postului de poliție Panaci au stabilit faptul că, în seara zilei de 7 februarie, un bărbat, de 39 de ani, din localitate, proprietarul  unei  suprafeţe de pădure situată în comuna Panaci, aflată în administrarea O.S. Dealu Negru – Bistrița,
a tăiat ilegal arbori.

Bărbatul s-a deplasat, cu un TAF, împreună cu alţi doi tineri, de 23 de ani, respectiv 25 de ani, ambii din comuna Pojorâta şi unul, de 34 de ani, din comuna Stulpicani, și  până pe 12 februarie, au tăiat fără drept și au sustras 96 de arbori, nemarcați, din pădurea proprietatea unei persoane, de 64 de ani, din judeţul Neamţ, situată în vecinătatea pădurii autorului, volumul total fiind de 89,741 de mc, în valoare de 15.862 de lei.

Polițiștii au identificat, pe drumul forestier “Buciniș”, un număr de 44 de bușteni fasonați, iar la cioată, 31 de arbori, cu un volum total de 69,876 de mc, materialul lemnos găsit fiind predat organelor silvice.

De la autori, au fost ridicate 2 ferăstraie mecanice și a fost indisponibilizat TAF-ul, care a fost folosit la comiterea faptelor.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub  aspectul săvârşirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

comments

comments




Leave a Reply

avatar