full screen background image

Ofertă pentru eutanasierea gratuită a maidanezilor

cainii-vagabonzi1368618884     Municipalitatea suceveană a încheiat etapa de evaluare a efectivelor de câini fără stăpân din reşedinţa de judeţ, potrivit strategiei naţionale de gestionare adoptată şi aprobată şi la nivel local, a anunţat primarul Ion Lungu.

Conform şefului administraţiei locale, evaluarea nu este totuna cu numărarea efectivă, aceasta bazându-se doar pe estimărilor primite de la asociaţiile de proprietari, agenţi economici, unităţi de învăţământ, unităţi spitaliceşti, biserici, cimitire, depozite de deşeuri şi din alte locuri.

În urma declaraţiilor responsabililor în cauză, vagabondând pe raza oraşului se află circa 1.800 de câini, la care se adaugă alţii 887 care îngrijiţi în adăposturile  de pe malul râului Suceava.

Lungu a declarat că, o dată apreciat efectivul aproximativ, etapa următoare a strategiei este cea referitoare la încheierea parteneriatele în vederea prinderii, sterilizării şi, eventual, eutanasierii caninelor, până acum înregistrându-se deja oferte în acest sens.

“Am primit mai multe oferte la Primărie. Unii se oferă să eutanasieze câinii gratuit, alţii contra cost. Alţii se oferă să îi sterilizeze , iar unii doar să îi captureze. Există multe oferte şi asta este bine”, a declarat Lungu.

Edilul şef spune că  ofertele cu pricina vor fi analizate de către specialiştii executivului, după care un proiect de hotărâre va fi supus dezbaterii Consiliului Local, în şedinţa ordinară din 27 februarie.

Lungu a făcut apel la şefii de asociaţii de proprietari, să sprijine serviciul de ecarisaj al executivului şi să îi demaşte pe sucevenii care ascund animalele din faţa hingherilor, veniţi să le prindă pentru a le duce în adăpostul din Lunca Sucevei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar