full screen background image

Facilităţi la transpotul în comun pentru 7.000 de suceveni

autobuz-calatori     Consiliul Local al municipiului Suceava se va întruni astăzi, de la ora 12, în şedinţă extraordinară, pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind subvenţionarea activităţii firmei de transport public local de călători TPL.

Cu acest prilej va fi supusă aprobării propunerea de susţinere financiară a abonamentelor reduse cu 50% pentru pensionari şi sucevenii cu venit mai mic de 200 de lei pe membru de familie.

Acesta ar însemna ca beneficiarii amintiţi să achite doar 33 de lei pe lună, în loc de 66 de lei, cât costă în prezent un abonament.

De asemenea, elevii şi studenţii vor achita vor scoate din buzunar doar 15 lei, lunar, diferenţa fiind suportată din bugetul local, cât şi de societatea de transport de călători.

La aceştia se adaugă şi beneficiarii  de gratuităţi prin legi speciale, precum persoane cu handicap, eroi ai Revoluţiei, foşti deţinuţi politici, veterani etc, în aşa fel încât de facilităţii la călătoriile pe mijloacele TPL se vor bucura circa 7.000 de suceveni.

comments

comments




Leave a Reply

avatar