full screen background image

Expoziţia „Legendele cristalelor – Cuarţul”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

cristale-cuart     Muzeul Bucovinei organizează, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava, în perioada 13 februarie – 15 martie, expoziţia temporară „Legendele cristalelor – Cuarţul”.

Materialul prezentat în expoziţie aparţine Colecţiei de Mineralogie a muzeului sucevean şi aduce în faţa publicului vizitator câteva dintre cele mai frumoase cristale de cuarţ, combinaţii ale acestora cu alte minerale precum şi diverse varietăţi de cuarţ (ametist, cuarţ roz, ochi de tigru, aventurin, carneol, agat).

Majoritatea eşantioanelor minerale provin din cea mai bogată zonă mineralogică a României, zona Maramureş (Cavnic, Herja, Baia Sprie, Baiuţ) şi din Brazilia, localitatea Minas Gerais.

În această expoziţie este prezentată publicului şi donaţia colecţionarului Ionel Rozei, pasionat de cristale de pe toate meridianele.

O parte importantă a  materialului expoziţional este concretizată prin expunerea grafică a conţinutului ştiinţific referitor la proprietăţile fizice, chimice, locul de colectare al mineralelor şi la utilizările acestora.

Vizitatorii pot achiziţiona, din standul muzeului, mărţişoare din pietre semipreţioase şi ornamentale, prezentate pe zodii, bijuterii din pietre, colecţii de minerale şi obiecte ornamentale.

Programul de vizitare este între orele 9.00-16.00, pentru ziua de luni, şi între orele 9.00-17.00, în celelalte zile ale săptămânii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar