full screen background image

Judeţul Suceava continuă să nu aibă cabinet şi medic de medicină sportivă

Cristinel Barculescu      Deşi situaţia este semnalată şi pusă sistematic în vederea autorităţilor publice responsabile, activităţile sportive din judeţul Suceava continuă să sufere la capitolul asistenţă medicală de specialitate.

Semnalul de alarmă este tras de ani buni, dar potrivit unei informări a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, prezentată în Colegiul Prefectural, “în judeţul Suceava nu există un cabinet judeţean de medicină sportivă şi nici un medic cu această specializare”.

“Totuşi, asistenţa medicală şi acordarea vizelor pentru sportivi, precum şi unele cazuri de recuperare în urma accidentelor în sport este asigurată de domnul doctor Schacter Edgar, medic cu specialitatea CFM. Acesta acordă asistenţa medicală şi vizele la cabinetul din cadrul Policlinicii Suceava, dar şi în spaţiul corespunzător asigurat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, la sediul propriu”, se arată în informarea semnată de directorul Cristinel Bărculescu, în care se mai precizează că, “în cazul competiţiilor neoficiale”, sportivii legitimaţi la LPS-CSS Suceava beneficiază de asistenţă medicală şi vize periodice la cabinetul şcolar coordonat de dr. Delia Moscaliuc.

În judeţul Suceava există 17 cluburi sportive de drept public, dintre care 7 pe lângă primării, şi 76 de cluburi de drept privat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar