full screen background image

Inspectorii sanitari au suspendat activitatea a două unităţi alimentare

Abitei     Serviciul de control în sănătatea publică al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a aplicat, anul trecut, 442 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 396 de avertismente, informează dr. Ludovic Abiţei, directorul executiv al instituţiei.

Valoarea celor 44 de amenzi date de inspectorii sanitari suceveni se ridică la 56.400 de lei, în timp ce două unităţi alimentare din sectorul serviciilor s-au ales cu activitatea suspendată.

Astfel, printre neconformităţile constatate de către lucrătorii specializaţi se numără cele legate de modul în care sunt desfăşurate cursurile obligatorii de instruire cu privire la noţiunile fundamentale de igienă; nerespectarea periodicităţii de efectuare a examenelor medicale de verificare a stării de sănătate a angajaţilor; recepţionarea de produse alimentare care nu prezintă documente însoţitoare privind calitatea, dar şi lipsa certificatului de calitate însoţitor pentru unele mărfuri alimentare. Totodată, lucrătorii DSP au depistat nereguli ce ţin de neasigurarea apei calde curente; condiţiile igienico-sanitare necorespunzătoare; neîncadrarea în parametrii normali ai apei potabile curente; eficienţa redusă a operaţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare; neînregistrarea temperaturii din spaţiile frigorifice etc. Potrivit directorului executiv al DSP, acţiunile de inspecţie desfăşurate au fost completate cu  387 de acţiuni de îndrumare şi consultanţă, acestea fiind axate pe respectarea normelor de igienă şi asigurarea unor condiţii corespunzătoare de funcţionare.

“În majoritatea cazurilor, s-a constatat că sunt respectate condiţiile de funcţionare de ordin igienico-sanitar, atât sub aspectul asigurării spaţiilor necesare desfăşurării activităţilor autorizate, cât şi sub cel al dotării, asigurării unor servicii funcţionale corespunzătoare şi deservirii acestora de către personalul instruit cu privire la noţiunile fundamentale de igienă şi examinat periodica, conform prevederilor legale în vigoare”,  a declarat Abiţei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar