full screen background image

Două sute de suceveni s-au înscris pentru slujbe în străinătate

ajofm     În 2013, au solicitat să fie înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ca amatori de locuri de muncă în străinătate, 200 de suceveni.

Cu toate că ţările membre ale Uniunii Europene continuă să fie afectate de criza economică, ofertele angajatorilor din spaţiul  european au crescut faţă de 2012.
Potrivit directorului executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, în UE sunt căutaţi cei calificaţi şi cunoscători ai unei limbi străine.

“Ofertele angajatorilor din spaţiul economic european, afectaţi, la rândul lor, de dezechilibrele economice din fiecare regiune, au înregistrat o uşoară creştere faţă de anul precedent, adresându-se persoanelor instruite şi cunoscătoare de limbi străine.”, a explicat şefa AJOFM.

Conform Mirelei Adomnicăi, ţările UE în care au optat să lucreze cei mai mulţi solicitanţi sunt Germania, Danemarca şi Marea Britanie.

Pe durata anului 2013, Compartimentul EURES al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava a eliberat, de asemenea, 150 de formulare europene E301 şi E302, necesare atestării perioadelor pentru stabilirea dreptului de şomaj, prestaţiilor acordate membrilor familiei şomerilor, precum în vederea exportării indemnizaţiei de şomaj.

EURES reprezintă o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene, fiind înfiinţată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în spaţiului european şi Elveţia.

comments

comments




Leave a Reply

avatar