full screen background image

Dacia cucereşte piaţa din Rusia

Dacia-Duster     Modelele Duster, Logan şi Sandero s-au situat, în ianuarie, în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia, conform datelor publicate, marţi, de Association of European Businesses (AEB).

Luna trecută, pe primul loc în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 8.255 unităţi), fabricat de AvtoVAZ. Pe locul trei, cu 5.590 de unităţi, a fost modelul Duster, pe locul nouă, cu 3.004 unităţi, s-a situat modelul Logan, în timp ce locul 11 a fost ocupat de modelul Sandero, cu 2.795 de unităţi. Duster, Logan şi Sandero sunt fabricate de Renault.

Vânzările de maşini şi vehicule comerciale uşoare au scăzut în ianuarie cu 6% pe piaţa rusă, la 152.662 unităţi, a anunţat Association of European Businesses, care estimează că în acest an înmatriculările auto ar putea înregistra un declin de 2%.

‘Vânzările din ianuarie au fost mai slabe decât am sperat. Din cauza volumului redus de vânzări în ianuarie, această lună nu reprezintă un indicator important al tendinţei din acest an’, a declarat preşedintele Association of European Businesses, Joerg Schreiber.

În 2013, vânzările de maşini şi vehicule comerciale uşoare pe piaţa rusă au înregistrat un declin de 5,5%, la 2,78 milioane de unităţi, conform datelor AEB.

Producători auto importanţi, cum ar fi General Motors, Ford, Renault şi Fiat, au investit semnificativ în Rusia, sperând într-un avans semnificativ pe această piaţă.

‘Nu aş numi 2013 un an rău, dar perspectivele pentru 2014 sunt mai slabe. Ne aşteptăm la o piaţă mai stabilă, iar pe unele segmente s-ar putea înregistra creştere’, a apreciat recent Schreiber.

Potrivit unui acord convenit anul trecut, alianţa Renault-Nissan va prelua controlul producătorului auto rus AvtoVAZ, în 2014.

Împreună, Renault, Nissan şi AvtoVAZ controlează 30% din piaţa auto din Rusia, obiectivul fixat de directorul general Carlos Ghosn fiind atingerea unei cote de piaţă de 40%, în anul 2016.

Renault are trei uzine în America Latină – în Argentina, Brazilia şi Columbia -, pe lângă cele şase din Franţa. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

comments

comments




Leave a Reply

avatar