full screen background image

Casa de Pensii procesează, lunar, peste 1.000 de dosare

Camelia Chitul     Serviciul “Stabilire pensii” procesează, în medie, 1.023 de dosare lunar, face cunoscut, printr-o informare, Casa Judeţeană de Pensii Suceava, potrivit căreia documentele respective constau în înscrieri noi la pensie, recalculări, modificări drepturi de pensie.

Pe de altă parte, la fel de laborioasă este şi activitatea de plăţi, concretizată prin punerea în plată a pensiilor de asigurări sociale, a indemnizaţiilor prevăzute prin legile speciale, precum şi a drepturilor din dosarele de recalculare, urmare a deciziilor emise.

Directorul executiv al Casei Judeţene Pensii Suceava, Camelia Chitul, precizează că, în fiecare, lună, în sistemul informatic sunt operate aproximativ 4.350 de tranzacţii şi modificări.

În consecinţă, pe lângă, pensii, sunt plătite ajutoare de deces, pentru o medie de 480 de persoane lunar, iar către 13 transportatori, este achitată contravaloarea biletelor pentru beneficiarii de reduceri la transportul auto, conform Ordinului MMSF nr. 97/2003.

Chitul mai arată că, pentru 43.559 de pensionari, plata pensiilor se face în conturi bancare, acestea din urmă fiind deschise la 22 de bănci comerciale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar