full screen background image

Vaccinul antigripal distribuit în judeţ, conform şi fără reacţii adverse

vaccin antigripal     Direcţia de Sănătate Publică Suceava aduce la cunoştinţa populaţiei faptul că, în judeţ, vaccinul antigripal a fost administrat în condiţii de deplină siguranţă pentru pacienţi şi nu au fost raportate reacţii adverse.

Într-un comunicat remis presei, DSP informează:

“Ca urmare a întrebărilor venite din partea populaţiei si a medicilor de familie, referitoare la siguranţa vaccinului antigripal distribuit de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, de la începutul sezonului, prin cabinetele medicilor de familie şi alte unităţi sanitare, vă aducem la cunoştinţă că cele 10.900 de doze au fost produse de firma “Abbott Biologicals B.V. Olanda” şi autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, vaccinul fiind conform.

Nu au fost raportate reacţii adverse, vaccinul fiind administrat în condiţii de deplină siguranţă pentru pacienţi.

Nu există nicio legatură între acest lot de vaccin antigripal distribuit în judeţul Suceava şi cele menţionate în articolele de presă din această perioadă.”

Recent, Agenţia Naţională a Medicamentului a interzis punerea pe piaţă a vaccinului antigripal produs de Institutul Cantacuzino, după ce rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic.

comments

comments




Leave a Reply

avatar