full screen background image

Închiderea caloriferelor ar putea fi interzisă prin lege

repartitor     Închiderea caloriferelor ar putea fi interzisă prin lege. Măsura i-ar viza în mod direct pe cei cu venituri mici care sunt dispuşi să îndure frigul pentru a face cât de cât economie.

Autorităţile din domeniu propun ca locatarii să fie obligaţi să plătească o temperatură de confort de 20 de grade Celsius.

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice vrea să pună capăt obiceiului locatariilor de a-şi închide caloriferele.

“Românii simt nevoia să se fenteze unii pe alţii, asta este gena noastră. Acum, împreună cu institutele de cercetări din domeniu şi cu facultăţile de profil, vom face nişte studii şi analize în aşa fel încât să impunem o temperatură de confort de 20 de grade Celsius, prin reglementări legislative şi sancţiuni pentru cei care nu le respectă.” a declarat Doru Ciocan, preşedintele ANRSC, pentru Ziarul Ring.

Oamenii se arată însă extrem de nemulţumiţi de această iniţiativă şi susţin că închid caloriferele din cauza costurilor foarte mari.

Preşedintele ANRSC susţine că legislaţia la care lucrează va fi aplicabilă din viitorul sezon rece. Pe de altă parte, reprezentanţii asociaţiilor de consumatori susţin faptul că o astfel de reglementare reprezintă o măsură abuzivă.

„Din perspectiva protecției consumatorului și pentru că sunt un stat membru UE trebuie să înțeleagă atât autoritățile publice, cât și cetățenii, dar și agenții economici, că nu se pot lua măsuri abuzive de a intra cu bocancii în proprietarea fiecăruia dintre noi cu diferite reglementări. Nu poate să impună nimeni prin nicio reglementare asupra proprietății unui individ, că trebuie să își închidă caloriferul, sau că poate să îl deschidă sau că trebuie să îl țină în brațe”, a declarat Sorin Mierlea, președintele Federației Asociațiilor de Consumatori.

comments

comments




Leave a Reply

avatar