full screen background image

Directoarea Institutului Cantacuzino a fost demisă

Institutul Cantacuzino     Directoarea Institutului Cantacuzino, Aurelia Drăghici, a fost demisă prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Conducerea i-a revenit lui Radu Iordăchel.

Acesta a fost demis de Eugen Nicolăescu, în iulie 2013, pentru deficienţe manageriale, dar ordinul a fost suspendat de instanţă.

După ce a fost demisă, Aurelia Drăghici a spus că ministrul Sănătăţii a făcut presiuni asupra ei pentru a pune pe piaţă vaccinul antigripal produs de Institutul Cantracuzino, deşi acesta nu fusese autorizat de Agenţia Naţională a Medicamentului.

În replică, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că singura instituţie care poate aproba sau respinge punerea pe piaţă a unui produs farmaceutic este Agenţia Naţională a Medicamentului, Institutul Cantacuzino neavând nicio putere în acest sens, indiferent de presiuni.

Agenţia Naţională a Medicamentului a interzis punerea pe piaţă a vaccinului antigripal produs de Institutul Cantacuzino, după ce rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic.

comments

comments




Leave a Reply

avatar