full screen background image

Sucevenii se plâng, pentru orice, la Agenţia de Mediu

Vasile Osean     Numărul sesizărilor sosite pe adresa Agenţia pentru Protecţia Mediului se menţine constant, în cursul anului trecut, instituţia suceveană înregistrând 44 petiţii, declară directorul executiv al instituţiei, Vasile Oşean.

Potrivit lui Oşean multe dintre respectivele petiţii nu priveau activitatea APM şi, în consecinţă, au fost orientate înspre cei în drept să le soluţioneze.

“Deoarece instituţia noastră nu are atribuţii de control în teritoriu şi nici de sancţionare a eventualelor nereguli pe linie de protecţie a mediului, multe petiţii au fost redirecţionate către instituţii abilitate în acest sens”, subliniază şeful APM, menţionând că doar 15 dintre reclamaţii s-au rezolvat de propriii lucrători, 26 au luat calea organelor abilitate, 2 erau anonime şi s-au clasat, iar una a fost returnată expeditorului.

Sucevenii care se adresează Agenţiei pentru Protecţia Mediului reclamă gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor, precum şi poluarea aerului, apei şi solului, ca urmare a activităţilor de creştere a animalelor, celor casnice şi industriale.

Locuitorii judeţului se plâng, de asemenea, de zgomotul provocat de mijloacele de transport şi utilajele industriale, dar şi de distrugerea spaţiilor verzi şi tăierile abuzive de arbori.

Totodată, prin conţinutul unora dintre petiţii, la sediul APM s-au făcut obiecţii vizavi de stabilirea într-o zonă nepotrivită  a viitorului depozit ecologic de deşeuri menajare de la Pojorâta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar