full screen background image

Cinci persoane urmărite penal, pentru un prejudiciu de aproape 80.000 de lei

evaziune fiscala     Consolidarea cadrului de acţiune pentru reducerea fraudelor economico-financiare şi asigurarea dezvoltării unui mediu economic legal sunt priorităţi ale IPJ Suceava.

Astfel, la nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri sporite pentru combaterea infracţionalităţii în toate sectoarele economico-sociale și pe linie de evaziune fiscală, fiind intensificate activităţile de cercetare penală în cauzele de natură economică.

Ieri, la propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Petru I., de 63 de ani, din comuna Ipoteşti, Constantin U., de 37 de ani, din municipiul Suceava, şi Anton P., de 39 de ani, din oraşul Siret, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

În sarcina învinuiţilor s-a reţinut faptul că, în intervalul 31.03.2012 – 21.04.2012, în calitate de agenţi de pază şi gestionari ai staţiilor de carburanţi auto din cadrul a două societăţi comerciale, şi-au însuşit cantitatea de 7.140 de litri de motorină, valoarea prejudiciului fiind de 41.227,87 de lei, din care 23.463,37 de lei recuperat.

După definitivarea cercetărilor, se va dispune procedural.

Tot ieri, la propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Loredana A., de 38 de ani, şi Maricica B., de 41 de ani, ambele din municipiul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de gestiune frauduloasă.

În sarcina învinuitelor s-a reţinut faptul că, în calitate de manipulante mărfuri la o societate comercială din Suceava, în perioada martie 2012 – ianuarie 2013, cu rea credinţă, cu ocazia gestionării mărfurilor existente la punctul de lucru, au pricinuit pagube societăţii în valoare de 37.564,79 de lei.

După definitivarea cercetărilor, se va dispune procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar