full screen background image

Învăţământul preşcolar garantat şi acordarea burselor de merit, în Constituţie

constitutia-rom     Comisia pentru revizuirea Constituţiei a introdus în textul legii fundamentale prevederi referitoare la acordarea burselor de merit şi la garantarea dreptului la educaţie prin învăţământul preşcolar.

Articolul 32 alin. 2, care enumera formele de învăţământ prin care era garantat dreptul la educaţie, a fost completat cu învăţământul preşcolar.

“Dreptul la educaţie este garantat, în condiţiile legii, şi se asigură prin învăţământul preşcolar, învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de instrucţie şi perfecţionare prevăzute de lege”, se arată în textul modificat al art. 32.

De asemenea, Comisia a completat articolul care stabileşte că statul acordă burse.

“Învăţământul de stat este gratuit, potrivit legii. Statul acordă burse sociale de studii copiilor şi tinerilor proveniţi din familii defavorizate şi celor instituţionalizaţi, precum şi burse de merit, în condiţiile legii”, se arată în textul modificat.

Membrii Comisiei de revizuire a Constituţiei au renunţat la modificarea efectuată iniţial la articolul referitor la accesul la cultură şi au revenit la forma care este în vigoare, în actuala Lege fundamentală: “accesul la cultură este garantat, în condiţiile legii”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar