full screen background image

Profesorii au repurtat primul succes juridic în acordarea sporului de ecran

profesori     Profesorii suceveni au obţinut prima victorie, în justiţie, în acordarea sporului de calculator.

Decizia favorabilă a fost dată de Tribunalul Suceava, în cazul reclamaţiilor înaintate de 7 cadre didactice de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Hotărârea poate fi contestată de Inspectoratul Şcolar, de Primăria locală sau de Administraţia Finanţelor Publice, până vineri, 7 februarie.

Beneficiarii acestor sporuri, care se cifrează la 15 % din salariul de bază, sunt secretarele, contabilii si profesorii de informatică, unii dintre aceştia lucrând efectiv în faţa calculatorului 8 ore pe zi.

Preşedintele sindicatului Pro Educaţia, Traian Pădureţ, declară că pe rolul instanţelor de judecată mai sunt şi alte dosare asemănătoare.

La jumătatea anului trecut, Inspectoratul Şcolar nu a mai aprobat statele de plată care conţineau sporul respectiv, chiar dacă existau buletine de expertizare a locurilor de muncă şi hotarâri ale consiliilor de administraţie din şcoli.

Pădureţ a mai precizat că, în ultimii 3 ani, secretarele şi contabilii din şcoli au pierdut aproximativ 60 % din venituri, reprezentând reduceri din gradaţia de merit, sporul pentru condiţii vătămătoare şi indemnizaţia de conducere.

comments

comments




Leave a Reply

avatar