full screen background image

Captură de aproape 400.000 de ţigarete de contrabandă

tigarete 1     Conducerea IPJ Suceava a dispus intensificarea acţiunilor de control în trafic şi exploatarea informaţiilor deţinute cu privire la transportul de ţigarete de contrabandă.

Au fost organizate mai multe echipaje la nivelul întregului judeţ, cu participarea poliţiştilor de ordine publică şi a poliţiştilor rutieri.

Rezultatele nu au întârziat să apară, aproape 400.000 de ţigarete de contrabandă fiind confiscate de poliţişti.

De asemenea, s-au întocmit dosare de cercetare penală, fiind dispuse măsuri privative de libertate şi indisponibilizarea vehiculelor utilizate la săvârşirea de infracţiuni.

Valoarea totală a bunurilor şi sumelor de bani confiscate este de aproximativ 300.000 lei.

Astfel, în noaptea de 1 februarie, la ora 01.05, pe b-dul 1 Decembrie 1918, din mun. Suceava, a fost depistată în trafic şi oprită o autoutilitară, existând informaţii cu privire la un transport de ţigarete de contrabandă.

La volanul acesteia se afla Daniel  G., de 21 de ani, din oraşul Siret, iar pe scaunul din dreapta se afla Virgiliu P., de 38 de ani, din comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov.

În urma controlului autovehiculului, în interior au fost găsite un număr de 29 baxuri din carton şi 39 pungi de culoare neagră, în interiorul cărora se aflau pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, mascate de mai mulţi baloţi de lucernă.

Cu ocazia inventarierii, a rezultat un număr de 390.400 de ţigarete de contrabandă, în valoare de aprox. 182.810 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, cu ocazia cercetărilor şi a controlului corporal şi al autoturismului, au fost ridicate de la Virgiliu P. şi sumele de 59.213 de lei şi 95 de euro.

Autoutilitara a fost indisponibilizată pe bază de proces-verbal.

Cauza a fost preluată de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Biroul Combaterea  Fraudelor Vamale – IPJ Suceava, sub conducerea şi coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, efectuându-se cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Urmare a cercetărilor efectuate şi în baza probatoriului administrat cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments




Leave a Reply

avatar